För medlemmar

Informationsbrev 6 från styrelsen Strängnäs Golfklubb.

Bästa medlem i Strängnäs Golfklubb, golfsäsongen lider mot sitt slut, tiden går fort när man har roligt. Det är positivt att se hur många som besökt oss varje vecka under säsong, en del fortsätter sitt spel på röd bana även under vintern. Även kommande vinter har vi ett samarbete med Strängnäs kommun gällande skidspår, viktigt att säkerställa att inte skidspåren krockar med vårt spel på röd bana.
Tyvärr har vi fortsatta problem med vildsvinsbesök/bök vid hål 5 och 6 på röda banan. Jägare och hundsök har tyvärr inte givit något resultat. Tommy och hans grupp har lagt en ambitiös verksamhetsplan för att lyfta kvalitén på röd bana 2022.

Under året har vi blivit fler i klubben och är nu på väg mot 1300 medlemmar.  Det är dock inte samma snabba tillströmning som under pandemiåret 2020. För att kunna hålla standarden på vår bana behöver vi byta ut en del av vår maskinpark, ex har de äldsta från 2004 gjort sitt. Höstårsmötet sa ja till denna investering med en justering av medlemsavgiften med ca 5% som oavkortat går till denna maskininvestering där vi fått ett bra avtal med Sparbanken Rekarne.
Mycket positivt är på gång i klubben:
-Vår ungdomsgrupp med Rasmus Rudberg som ansvarig har startat sitt arbete med att öka antalet unga i klubben-vår framtid. Ett spännande projekt att följa.

-En större tävlingskommitté har bildats där fler kan dela på förberedelser och arbete under tävlingsdagarna. Tankar finns om någon större ungdomstävling, stor veterantävling, Ladys invitation, partävling mm. Tävlingsprogrammet skall vara klart tidigt och inte krocka med närstående klubbars tävlingar där så är möjligt.

-Cecilia Hedberg, med företaget Hedbergs Redovisningsbyrå och medlem i klubben sköter från 1 oktober vår redovisning.

-Vår restaurang visar även i år positiva siffror och har många planer inför 2022 med kvällsaktiviteter, underhållning, bufféer mm.

-Vår shop har också bidragit med ett överskott. Samarbetet med Golf Store har varit ett lyft, vi kan beställa varor från alla samarbetspartners i deras sortiment. Vi satsar på flera märken i vårt sortiment under 2022.

-Vi har många fantastiska medlemmar som bidrar med sitt kunnande i olika arbetsuppgifter på klubben, röjargruppen är ute i skog och mark, bygg och målargruppen har projekt på gång, golfvärdarna förberder sig inför 2022. Ett just nu pågående projekt är målning/inredning i våra omklädningsrum där damernas börjar bli klart, herrarnas är målat och skall inredas. Eldsjälarna i detta projekt är Bengt Odenholm, Pia-Lena Jonsson och Christina Engsander. Ni som har idéer och vill bidra hör av er till Per. De som vill bidra i restaurangen vid våra stora events med servering, disk mm hör av er till Anki. Stort, stort TACK till våra eldsjälar.

-Samtal med kommunen ang försäljning av mindre remsor av klubbens mark vid driving rangen fortsätter. Årsmötet gav styrelsen mandat att fortsätta denna process.
Styrelsen vill verkligen genom alla aktiviteter skapa klubbkänsla, vi skall stötta våra egna verksamheter/oss själva för att bidra till en god ekonomi. Som vi skrev i förra meddelandet vill vi att alla, ung som gammal skall känna ett hjärta för Strängnäs GK.

Synpunkter som driver klubben framåt tas tacksamt emot av styrelsen.

Tack för att Du är medlem och för dina insatser för Strängnäs GK.

Styrelsen önskar dig och de dina En Alldeles Fantastisk Jul & Gott Nytt År!

Vi ser fram emot ett härligt golfår 2022

Styrelsen i Strängnäs Golfklubb