Ta grönt kort

Börja din resa till ditt gröna kort

Grönt kort är ett bevis på att du kan reglerna och klarar av att spela och uppföra dig på banan.

För att klara av grönt kort behöver du klara göra teoriprover på nätet och bli godkänd på ett spelprov.  När du klar med gröna kortet behöver du bli medlem för att kunna registrera hcp 54 och boka tider på golfbana.

Nybörjarkurs

Det underlättar om du går en nybörjarkurs eller ta privatlektioner för att få lära dig grunderna inom golfen och i samband med kursen/lektionerna vägleder vi dig till nästa steg i utbildningen.

Golf-id och teoriprov

Du börjar med att registrera dig på Börja spela golf – Börja spela golf och då får du ett golf-id och inloggning till mingolf.se som är en portal för alla golfare. Där hittar du information hur du tar grönt kort samt instruktionsfilmer på regler och golfvett. Du gör även teoriprovet i samband med filmerna.

Fadderrunda/spelprov

Efter slutförd kurs får du spela på banan tillsammans med en fadder. Spelprovet ska intygas av en markör/fadder som har ett aktivt Golf-ID (= är aktiv medlem i en golfklubb) och handicap 54,0 eller lägre. Faddern ska vägleda dig på banan med regler och golfvett. Viktigt att du tänker på säkerheten och att du har ett bra speltempo. Klubben har erfarna faddrar som gärna ställer upp och går fadderrundor med spelare som har gått nybörjarkurs eller tagit privatlektioner på Strängnäs GK. Kontakta receptionen om du behöver en fadder från klubben. Telefon: 0152-14731. Spelprovet får göras så många gånger som krävs för att klara godkänt, då mot greenfeeavgift.

Spelprovet ska genomföras på en banvärderad golfbana från en slopevärderad tee. För godkänt ska du få minst 18 poäng över 9 hål på handicap 54,0. Slopetabell finns i receptionen och vid första hålets tee.
Du registrerar resultatet från det avklarade spelprovet i Min Golf. Markörens Golf-ID ska anges när spelaren registrerar sitt spelprov i Min Golf.

Då du ännu inte har tillgång till starttidsbokning i Min Golf behöver du kontakta klubben för att få hjälp att boka tid.

Grönt kort

Sista steget efter avklarat kunskapstest och spelprov är att du kontaktar golfklubben som sedan aktiverar ditt Gröna Kort. Aktiveringen ska göras av din utbildningsklubb eller hemmaklubb, eller (om sådan saknas) av den klubb där du utfört och klarat spelprovet.

För att kunna boka speltider och registrera rundor behöver du bli medlem i golfklubben. Det är dock inget krav på att bli medlem för att få det Gröna Kortet aktiverat.

Boka
tid